تاریخ ارسال : 1401/05/09
این روز ها گوشی های هوشمند وسیله ایی بسیار مهم برای مردم شده اند و هر روز نسخه بسیار جالب تر و بهتر و با قابلیت های فراوانی روانه بازار می شود که باعث سردگیمی و هیجان بسیار جالبی برای کسانی که می خواهند این وسیله هوشمند را بگیرند . این وسیله به قدری مهم شده است که دوری اش برای افراد غیر ممکن بوده است
این روز ها گوشی های هوشمند وسیله ایی بسیار مهم برای مردم شده اند و هر روز نسخه بسیار جالب تر و بهتر و با قابلیت های فراوانی روانه بازار می شود که باعث سردگیمی و هیجان بسیار جالبی برای کسانی که می خواهند این وسیله هوشمند را بگیرند . این وسیله به قدری مهم شده است که دوری اش برای افراد غیر ممکن بوده است و بسیاری از مردم کارهایشان با گوشی های هوشمند بوده است. بسیاری از مردم به خاطر فعالیت هایی که می کنند علاقه دارند که متناسب با کارهایشان گوشی هوشمند داشته باشند .گوشی های هوشمند در این روز ها به یکی از وسیله های بسیار مهمی تبدیل شده است که هر فرد یکی از آنها دارد. کرونا باعث شد که خیلی از خانواده ها برای کودکانشان برای این که از تحصیل باز نماند گوش های هوشمند تهیه کند. بدیهی است کمپانی های بزرگ نیز از این بازار جذاب غافل نشده و هر کدام تلاش می کنند تا سهم بیشتری از آن را نصیب خود کنند.
تکنولوژیک و رقابتی بودن این محصول باعث شده تا قیمت بعضی از گوشی های تلفن همراه همرده ی یک سیستم خانگی و یا یک لپ تاپ تمام عیار قرار گیرد. همین قیمت های نجومی گوشی تلفن همراه باعث شده است تا توجه سودجویان و سارقان حرفه ای هم به این کالا جلب شود تا جایی که سرقت این وسیله کوچک اما کاربردی همواره در صدر آمار سرقت ها می باشد. در نتیجه توجه به راهکارهای پیش بینی و جلوگیری از این سرقت ها، دغدغه همیشگی دارندگان تلفن همراه بوده است.
هر گوشی تلفن همراه که ساخته و به بازار عرضه می شود دارای یک شماره کد یکتا با نام اختصاری IMEI می باشد که مشابه شماره بدنه یا شماره موتور در خودرو است. تا چندی پیش دارنده فاکتور خرید و جعبه ی تلفن همراه به عنوان مالک گوشی شناخته می شدند؛ ولی با اجرای طرح رجیستری گوشی های تلفن همراه و سامانه همتا، کد IMEI هر گوشی به یک شماره سیم کارت مرتبط شده که طبیعتا دارای مالک با کد ملی ثبت شده در پرونده سیم کارت می باشد. از همین رو در سیستم همتا هر گوشی تلفن همراه با یک کد ملی ثبت شده که مالک آن محسوب می شود و در شرایطی مانند مفقودی یا مسروقه شدن گوشی، مالک گوشی تنها کسی است که به عنوان صاحب اصلی گوشی هوشمند می تواند پیگیری های قضایی را انجام دهد.
بنابراین توجه به انتقال مالکیت گوشی در هنگام خرید گوشی های کارکرده و یا ثبت نخستین سیم کارت استفاده شده در گوشی های نو از اهمیت ویژه ای برخوردار است که غفلت از آن می تواند عواقب جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.
در صورت مفقود شدن گوشی هوشمند یا به سرقت رفتن آن، پیشنهاد می شود در اسرع وقت برای جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی و پرداخت صورت حساب های نجومی در گام اول سیم کارت خود را مسدود نموده و سپس با استفاده از روش های معمول نسبت به ردیابی سیم کارت اقدام نمایید.
در حال حاضر همه اپراتورهای فعال در کشور روش های مختلفی را برای مسدود کردن سیم کارت های خود ارائه می دهند که مشترکین می توانند در چنین شرایطی از آن استفاده نمایند.
1. تماس با شماره 200 از خطوط رایتل یا شماره 09202000000 از سایر خطوط
2. از طریق سامانه یا اپلیکیشن رایتل من
3. مراجعه حضوری به فروشگاه های مجاز رایتل و یا نمایندگان فروش و خدمات رایتل با به همراه داشتن کارت شناسایی معتبر
بعد از مسدود کردن شماره، در گام بعدی لازم است برای ردیابی گوشی هوشمند خود اقدام نمایید.
مراحل ردیابی برای مشترکین اپراتور رایتل در صورت مفقودی یا به سرقت رفتن گوشی هوشمند به شرح ذیل می باشد:
· در گام نخست باید شماره سریال یا IMEI گوشی هوشمند خود را که یک عدد 15 رقمی است از طریق سیم کارت رایتل یا خطوط ترابرد شده به شبکه رایتل به سر شماره 6101 پیامک کنید. ( شماره سریال بر روی جعبه گوشی هوشمند درج شده است )
· پس از ارسال شماره سریال، از سوی اپراتور رایتل پیامکی با این محتوا دریافت می کنید:
" مشترک گرامی، اگر در زمان مفقودی گوشی از سیم کارت رایتل استفاده می کردید، خواهشمند است شماره آن و در غیر این صورت عدد 0 را ارسال فرمایید."
· در مرحله بعد باید از بین بازه های زمانی که برایتان ارسال می گردد؛ گزینه مد نظر خود را برای ردیابی گوشی انتخاب نموده و عدد مربوط به گزینه را ارسال فرمایید:
عدد 1 : از 10 روز گذشته تا ابتدای روز جاری
عدد 2 : از ابتدای روز جاری تا 10 روز آینده
عدد 3 : از 10 روز گذشته تا 10 روز آینده
توجه داشته باشید که با ارسال گزینه 1، نتیجه ردیابی بعد از 24 ساعت برای شما ارسال می گردد. در صورت ارسال عدد 2 یا 3 هر زمان که نتیجه ردیابی مثبت باشد، به مشترک اطلاع رسانی خواهد شد و در صورت منفی بودن حداکثر پس از 10 روز پاسخ اعلام می شود.
· در نهایت، پس از کسر هزینه، درخواست شما برای ردیابی در سیستم ثبت خواهد شد. ( هزینه پیامک های ارسالی به سرشماره 6101 مطابق تعرفه عادی انگلیسی / فارسی محاسبه می شود)
· این سرویس فقط مثبت یا منفی بودن نتیجه ردیابی را مشخص می کند و ارائه اطلاعات هویتی در مورد فرد استفاده کننده از گوشی، تنها از طریق ارائه دستور قضایی امکان پذیر است.
· تعرفه استفاده از سرویس ردیابی گوشی مفقودی / مسروقه به صورت حساب مشترکین سیم کارت دائمی رایتل اضافه شده و از شارژ ریالی مشترکین سیم کارت اعتباری رایتل کسر می گردد.
· در صورت منفی بودن پاسخ در بازه زمانی انتخاب شده، مشترک می تواند درخواست ردیابی گوشی را دوباره ثبت نماید.
· در صورت مثبت بودن نتیجه درخواست، پیامکی شامل نتیجه، تاریخ ردیابی و کد رهگیری برای مشترک ارسال می گردد که بهتر است مشترک در اسرع وقت برای طی مراحل قانونی و تهیه دستور قضایی اقدام کند. ( به همراه داشتن کد رهگیری که در پیامک برای مشترک ارسال شده، برای ثبت در دستور قضایی مورد نیاز می باشد )
· مشترک می تواند با ارسال عدد 9 به سرشماره 6101 سوابق درخواست های خود را مشاهده نماید.
با توجه به این که گوشی های هوشمند امروزی، از امکانات خاصی برای پیشگیری از این گونه اتفاقات ناخوشایند برخوردارند، پیشنهاد می شود قبل از وقوع حادثه، کلیه اقدامات امنیتی لازم در گوشی را اجرا کنید، تا در صورت به سرقت رفتن گوشی هوشمند بتوانید از آنها استفاده نمایید.
منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز