تاریخ ارسال : 1402/09/13
سوزاندن سیم کارت
امروزه سوالی برای دوستان پیش آمده که چرا باید سیم کارت را بسوزانیم و ما اینجا هستیم که در ادامه این مطلب جواب سوال شما را بدهیم.خب این موضوع دلایل بسیاری دارد که چند نمونه از این دلایل را در ادامه این مطلب توضیح خواهیم داد.اولین مورده وارد کردن پین سیم کارت است بسیاری از دوستان برای امنیت سیم کارتشان رمز عبور برای سیم کارت میگذارند که اگر سیم کارت دزدیده شد و یا گم شد شخص دیگری نتواند از سیم کارت استفاده کند ولی خب برخی از دوستان پین سیم کارت خود را فراموش میکنند و مجبور میشوند سیم کارت را بسوزانند و سیم کارتی جدید با همان شماره تحویل بگیرند دومین مورد را میتوان به خارج یا وارد کردن سیم کارت در صورتی که گوشی روشن است اشاره کرد و سومین گزینه میتوان به نزدیک کردن گوشی موبایل به صورت طولانی به شوفاژ بخاری و یا هر وسیله گرمایشی دیگر اشاره کرد.به طور کلی این قطعات الکترونیکی مانند هر وسیله دیگری تاریخ مصرف دارند و جدا از عوامل مختلفی مانند حرارت، امواج، ضربه، تغییر ولتاژ و اشتباه قرار دادن سیم کارت و ... که می تواند عمر مفید آن را کاهش دهد، به طور متوسط بعد از پنج سال از رده خارج می شوند.
البته سیم کارت سوخته نشانه هایی دارد که توجه به آنها کمک می کند تا در زمان بروز این مشکل به راحتی نسبت به رفع آنها اقدام نمایید.
از آنجا که سیم کارت های سوخته نشانه هایی دارند که باید حتما به آنها توجه کرد؛ در اینجا به چند نمونه اشاره می کنیم:
1. خط مورد نظر آنتن نمی دهد.
2. در حالی که گوشی هوشمند روشن است، اگر با خط مورد نظر تماس بگیرید، پیغام خاموش بودن تلفن همراه به گوش می رسد.
3. بر روی گوشی هوشمند، پیغامی حاکی از وجود نداشتن سیم کارت مشاهده می شود که معمولا در گوشی های مختلف، این پیغام به شکل های متفاوت می باشد.
بنابراین در صورت معیوب شدن سیم کارت یا عدم امکان استفاده از آن و مشاهده پیغام " Insert Sim Card یا Card rejected " بهتر است؛ ابتدا سیم کارت را تست نمایید، زیرا در برخی مواقع مشکل می تواند کاملا فنی بوده و گوشی هوشمند شما نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشد. بنابراین بعد از اطمینان از سالم بودن سخت افزار گوشی، تلفن همراه خود را خاموش کرده و سیم کارت را در بیاورید و آن را در یک گوشی هوشمند دیگر امتحان نمایید؛ اگر دوباره همان پیغام را دریافت نمودید، از سوختن سیم کارت خود مطمئن باشید. سپس با در دست داشتن مدارک شناسایی معتبر به یکی از دفاتر خدمات ارتباطی اپراتور خود مراجعه نموده و درخواست تعویض سیم کارت را ثبت نمایید و سیم کارت جدید را دریافت نمایید.
فرقی نمی کند سیم کارت سوخته متعلق به کدام اپراتور باشد؛ در هر صورت بعد از سوختن سیم کارت باید با در دست داشتن مدارک ذیل به نمایندگی ها و یا دفاتر خدمات اپراتور مربوطه مراجعه کنید و نسبت به تعویض سیم کارت خود اقدام نمایید:
· حضور مالک تلفن همراه یا وکیل قانونی وی
· ارائه اصل و تصویر کارت ملی
· تکمیل و امضای فرم درخواست تعویض سیم کارت
· ارائه اصل وکالت نامه و تصویر آن در صورت حضور وکیل قانونی
· ارائه اصل قبض پرداختی دوره آخر برای مشترکین دائمی
با توجه به این که در زمان تعویض سیم کارت، فقط پوکه فیزیکی سیم کارت عوض می شود، شماره موبایل مشترک تغییر نمی کند؛ بنابراین هزینه ای که برای این کار در نظر گرفته می شود؛ تنها مربوط به تعویض سیم کارت می باشد که این هزینه در هر اپراتور بسته به نوع سیم کارت ( دائمی و اعتباری ) متفاوت می باشد. البته در زمان تعویض سیم کارت مشترک نباید مبلغی به متصدی پرداخت نماید و این هزینه از شارژ یا اعتبار مشترک کسر می گردد.
سیم کارت ها به عنوان یک ابزار کوچک، قابلیت های بزرگ و پیچیده ای دارند که آنها را خاص و منحصر بفرد می سازد، به طوری که گوشی های هوشمند چند صد دلاری بدون این وسیله کوچک، تقریبا غیر قابل استفاده می شوند؛ به همین خاطر دقت در حفظ و نگهداری آن بسیار مهم است.
در اینجا به چند نمونه از دلایل سوختن سیم کارت ها که می تواند به خاطر بی دقتی به وجود آید، اشاره می کنیم:
· وارد کردن پین کد ( PIN ) به اشتباه بیش از دفعات از پیش مشخص شده ( بیش از سه بار )
· وارد یا خارج کردن سیم کارت هنگامی روشن بودن تلفن همراه
· لمس یا آغشته کردن صفحه طلایی سیم کارت به ذرات گرد و غبار و یا چربی
· قرار دادن گوشی در فاصله نیم متری شوفاژ برای بازه طولانی ( مثلا شب تا صبح )
· نمناکی یا تماس با رطوبت
· قرار دادن سیم کارت در محیط های مغناطیسی مانند تلویزیون و رایانه
· صدمه فیزیکی
· گوشی های غیر استاندارد
سیم کارت ها معمولا اولین و مهم ترین بخش ذخیره سازی فهرست مخاطبان می باشند. زیرا همیشه امکان انتقال لیست مخاطبان با تغییر دستگاه برای افراد مهیا بوده و عملا کاربران، مخاطبان خود را از قبل به صورت ذخیره در تلفن جدید خواهند داشت. البته با توجه به محدود بودن فضای ذخیره سازی سیم کارت ها، وارد کردن نام های طولانی و کامل بعضی از مخاطبان در این بخش وجود ندارد که همین نکته کوچک یکی از مهمترین معایب این فضای ذخیره سازی است؛ ضمن این که در صورت سوختن سیم کارت، اطلاعات ذخیره شده در حافظه سیم کارت نیز حذف خواهد شد.
علاوه بر سیم کارت، حافظه داخلی گوشی هوشمند، حافظه رم و اکانت گوگل از جمله بخش های ذخیره سازی فهرست مخاطبان می باشد که هر کدام از معایب و مزایای بخصوصی برخوردار بوده و کاربران می توانند بسته به نیاز خود یکی از آنها را انتخاب کنند.
به طور کلی کارشناسان معتقدند یکی از مهم ترین دلایل سوختن سیم کارت ها، رعایت نکردن مسائل ایمنی می باشد که باعث آسیب رساندن به سیم کارت ها و کاهش عمر مفید آنها می گردد. به همین خاطر توصیه می شود با دقت در نگهداری، عمر مفید سیم کارت خود را افزایش دهید؛ تا دچار دردسرهای مربوط به تعویض سیم کارت نشوید.